jawatan-kosong-columbia-asia-hospital

Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital

Posted on

Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital, SELANGOR – Columbia Asia adalah sebuah syarikat penjagaan kesihatan swasta antarabangsa yang diperbadankan di Malaysia pada tahun 1996.

Ia memulakan hospital pertamanya di Sarawak, Malaysia Timur pada 1997. Columbia Asia Sdn Bhd dimiliki oleh International Columbia US, LLC (ICU).

Sekarang, Columbia Asia menawarkan 29 kemudahan perubatan (hospital / klinik / kemudahan penjagaan lanjutan) di seluruh Asia, dengan 12 Malaysia.

Memimpin jalan dalam trend penjagaan kesihatan swasta, Columbia Asia menawarkan perkhidmatan perubatan yang optimum dan berpatutan melalui hospital dan kliniknya.

Dengan kemudahan moden dan doktor dan jururawat yang terlatih, hospital-hospital ini terletak di kawasan perumahan, menjadikan penjagaan kesihatan swasta yang lebih mudah dan efisien untuk pesakit.
Teknologi perubatan baru mengurangkan tahap rawatan invasif, mengurangkan tempoh penginapan hospital.

Tambahan pula, struktur kadar adalah telus dan relatif lebih rendah daripada model standard untuk penjagaan kesihatan swasta.

Setiap kemudahan perubatan Columbia Columbia juga menempatkan lebih kurang 100 katil setiap hospital.

Hospital mungkin lebih kecil berbanding dengan hospital swasta lain tetapi konsep di sebalik kesederhanaannya membawa arah ke arah penjagaan kesihatan di masa depan – yang cekap, boleh diakses dan kos efektif.

Oleh itu, objektifnya adalah untuk menyediakan komuniti dengan penjagaan kesihatan yang berkesan pada nilai yang sangat baik, dan menjadi pilihan pilihan untuk keluarga dan perniagaan.

Untuk meningkatkan kinerja serta mencapai visi misi nya, Columbia Asia Hospital mebutuhkan sumber daya manusia untuk bergabung melalui Rekrutmen Jobs Columbia Asia Hospital sebagai berikut:

Pada masa ini ia mempunyai 29 kemudahan perubatan di seluruh Asia; 12 di Malaysia, 11 di India, 3 di Vietnam dan 3 di Indonesia.

Syarikat percaya untuk menubuhkan hospital bersaiz sederhana yang dibina di kawasan kediaman untuk kemudahan dan kecekapan, dan untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada komuniti masing-masing.

Ini juga membantu mengurangkan kos untuk pengguna tanpa kompromi terhadap kualiti penjagaan kesihatan, kemudahan moden dan pasukan pakar dan jururawat yang terlatih.

Columbia Asia bertujuan untuk menjadi pilihan pilihan perkhidmatan penjagaan kesihatan untuk keluarga dan perniagaan.

Dengan 100 hingga 200 katil setiap kemudahan perubatan, dua tingkat bangunan untuk aliran pesakit yang lebih lancar dan teknologi perubatan baru untuk mengurangkan tahap rawatan invasif, kecekapan penjagaan pesakit dioptimumkan yang menyebabkan tempoh penginapan yang lebih pendek.

Sebaliknya, ini menyebabkan ketelusan dalam kadar dengan kemampuan yang lebih baik untuk pesakit.

Tetapi, sebagai teknologi perubatan yang progresif, perbezaan dalam penjagaan kesihatan bergantung pada orangnya – perunding perubatan yang berkemahiran tinggi, jururawat yang peduli serta pasukan kakitangan yang komited yang melihat kepada setiap keperluan pesakit, di jalan menuju pemulihan.

Kemudahan perubatan Columbia Columbia menyediakan pelbagai perkhidmatan perubatan seperti Pembedahan Am, Pediatrik, Obstetrik & Ginekologi, Ortopedik dan Perubatan Dalaman.

Ini disokong oleh senarai lengkap perkhidmatan sampingan yang merangkumi Unit Rawatan Rapi, Unit Penjagaan Neonatal, Fisioterapi, Makmal, Farmasi dan Pengimejan.

Di Columbia Asia, program perubatan komprehensif memerlukan etika, kecemerlangan dan pemerintahan klinikal yang ketat.

Kesemua operasinya mengikuti garis panduan jaminan kualiti antarabangsa yang memenuhi piawai penjagaan pesakit yang paling tinggi.

Pautan : columbiaasia.com

Columbia Asia Hospital telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat.

Dalam usaha meningkatkan kualitas Pelayanan di Malaysia, Columbia Asia Hospital mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu Columbia Asia Hospital mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Januari 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Columbia Asia Hospital di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini Columbia Asia Hospital kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Januari 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital

Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

NIGHT SUPERVISOR (CHERAS – SELANGOR)

Tanggung jawab

 • Mengambil alih laporan daripada penyelia sebelumnya, menyemak laporan tersebut dan membuat pusingan lengkap semua unit dan maklum keadaan pesakit
 • Melayani segala kecemasan di hospital dan mengambil perintah keadaan sehingga ketibaan kakitangan kanan pentadbiran
 • Memastikan amalan yang selamat dijalankan, bertanggungjawab dalam peruntukan katil dan pengurusan isu kakitangan sebagaimana yang sesuai
 • Menempatkan kakitangan yang sesuai, melayani aduan pesakit, menyelaras ATAU pasukan untuk pembedahan kecemasan
 • Melaksanakan segala tugas-tugas lain yang diberikan

 

KELAYAKAN

 • Negeri Jururawat Berdaftar dengan pengalaman 3 tahun di peringkat penyeliaan
 • Memiliki sah Sijil Amalan Tahunan
 • Boleh bekerja syif
 • Mempunyai komunikasi yang baik dan kemahiran interpersonal

 

Company
Name
Columbia Asia Hospital
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Lot 69, 13, Jalan 13/6, Seksyen 13
Postal Code
46200
Locality
Petaling Jaya
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
B
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
15.01.2016

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 15 Januari 2016

 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
 • Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga tidak ditanggung oleh Columbia Asia Hospital Malaysia.

 

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Januari 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital,

Silakan hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini :

 

Pautan : Jobs Columbia Asia Hospital

One thought on “Jawatan Kosong Columbia Asia Hospital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *