jawatan-kosong-felda-global-ventures-fgv

Jawatan Kosong FGV Holdings Berhad

Posted on

Jawatan Kosong FGV Holdings Berhad, KUALA LUMPUR – FGV Holdings Berhad (FGV) ialah sebuah syarikat pertanian dan komoditi pertanian global Malaysia dan merupakan anak syarikat milik penuh Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA).

FGV Holdings Berhad (FGV) dahulu dikenali sebagai Felda Global Ventures Holdings Berhad. Dengan operasi di seluruh dunia, FGV menghasilkan keluaran kelapa sawit, getah, kacang soya dan produk kanola, oleokimia dan produk gula.

Felda Global Ventures diperbadankan sebagai sebuah syarikat berstatus Sendirian Berhad pada 19 Disember 2007, ia pada mulanya dikendalikan sebagai cabang perdagangan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA).

Perniagaan teras FGV merangkumi Sektor Perladangan, Logistik & Lain-lain (LO) dan Sektor Gula. FGV mula disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia pada 2012 dan penyenaraian tawaran awam awal (IPO) syarikat ini merupakan yang kedua terbesar di dunia selepas Facebook.

FGV ialah syarikat ketiga terbesar kelapa sawit di dunia mengikut keluasan tanaman. Di Malaysia sahaja, FGV mengawal lebih 850,000 hektar tanah, yang merangkumi 500,000 hektar secara kasar bahawa ia menyewa dan menguruskan untuk 112,635 pekebun kecil FELDA.

Pada Mac 2014, FGV mempertimbangkan untuk memisahkan bahagian pengangkutan dan logistiknya, dengan menggabungkannya dengan syarikat perkhidmatan logistik bebas yang sedia ada; syarikat Malaysia Century Logistics Holdings Bhd telah disebut sebagai rakan kongsi dalam latihan ini.

Kumpulan ini merancang untuk melupuskan dua atau tiga aset atau pelaburan bukan teras dan tidak berbayar, yang dinilai “beberapa ratus juta ringgit” dan sekaligus menambah pendapatan kepada FGV.

FGV mengumumkan pada Mei 2018 untuk meningkatkan mekanisasi di estetnya kepada 115,000 hektar atau 35% daripada keseluruhan kawasan penanamannya menjelang 2020. Pada 3 Julai 2018, Felda Global Ventures Holdings Berhad bertukar nama kepada FGV Holdings Berhad.

Menurut kenyataan rasmi FGV: “Perubahan ini akan membolehkan FGV membangunkan jenama dan identiti tersendiri yang berasingan daripada Felda, pemegang saham utama kami dan membolehkan pemegang kepentingan untuk membezakan antara kedua-dua entiti.

Pautan : ms.wikipedia.org

FGV sentiasa menilai, membangun dan mengukuhkan modal insannya – memastikan bahawa ia mempunyai kecekapan, kualiti, dinamik, sikap dan semangat yang tepat untuk memacu dan melaksanakan pelbagai inisiatif yang ada di dalam Kumpulan untuk mencapai visi dan misi.

FGV sentiasa mencari bakat yang dapat menyumbang secara positif kepada Kumpulan. Memandangkan Kumpulan menjadi lebih pelbagai, lebih banyak kemahiran dari pelbagai bidang diperlukan untuk melengkapi, menyokong dan melaksanakan rancangannya.

Dalam usaha mencapai visi misinya serta memenuhi keperluan sumber daya manusia Felda Global Ventures Holdings Malaysia mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi tinggi untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2019.

Pada hari ini Felda Global Ventures Holdings Malaysia kembali membuka kesempatan berkarir melalui Iklan Jawatan Kosong Terkini Oktober 2019 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut.

Senarai Jawatan Kosong Terkini


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong FGV Holdings Berhad

Jawatan Kosong FGV Holdings Berhad Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Job Vacancy :

1. RESEARCHER (BIO-SOFTWARE ENGINEER), FGV R&D
2. TECHNICIAN (WASTE WATER TREATMENT), FGVB
3. BOILERMAN, FGVB

 

Keperluan & Kelayakan Memohon :

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas.

(Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

 

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut :

  • Berperwatakan menarik
  • Berpengetahuan
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

 

Kelebihan :

  • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
  • Cuti Tahunan
  • Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

 

Company
Name
FGV Holdings Berhad
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Jalan Raja Laut, Chow Kit
Postal Code
50350
Locality
Kuala Lumpur
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
W
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
30.10.2019

 

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 30 Oktober 2019

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Oktober 2019 yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong FGV Holdings Berhad Malaysia,

Sila hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini :

 

Pautan : Jobstreet

2 thoughts on “Jawatan Kosong FGV Holdings Berhad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *