jawatan-kosong-jabatan-perdana-menteri

Jawatan Kosong ICU JPM Malaysia

Posted on

Jawatan Kosong ICU JPM Malaysia, PUTRAJAYA – ICU JPM turut diberi kepercayaan untuk melaksanakan projek pembangunan utama negara. Antara projek yang dimaksudkan ialah Tunas Mekar, Satu Daerah Satu Industri (SDSI), Projek Infrastruktur Awam (PIA), Projek Infrastruktur Asas (PIAS) dan Projek Industri Luar Bandar.

Pada tahun 2007, Jabatan Perdana Menteri telah dipertanggungjawabkan menjadi penyelaras utama Program Pembasmian Kemiskinan yang kini dikenali sebagai Program Kesejahteraan Rakyat.

Untuk meningkatkan kinerja Jabatan Perdana Menteri Malaysia mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) Malaysia melalui Rekrutmen Jobs Terkini ICU JPM sebagai berikut.

Pada 15 Mac 2005, kabinet telah memutuskan agar ICU JPM mengetuai Program Pemantauan Outcome yang menitikberatkan hasil dan impak bagi setiap projek agensi kerajaan di peringkat Persekutuan, negeri dan badan-badan berkanun.

Jabatan Perdana Menteri Malaysia telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha untuk meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) Malaysia mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu Jabatan Perdana Menteri mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini bulan Jun 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Jabatan Perdana Menteri Malaysia di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini Jabatan Perdana Menteri kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut:

Jawatan Kosong ICU JPM


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong ICU JPM Malaysia

Jawatan Kosong ICU JPM Malaysia Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

1. Pembantu Perangkaan (E17) Pekerja Sambilan Harian

Syarat Lantikan :

 • Minimum kelayakan SPM.
 • Kredit Bahasa Malaysia dan Matematik (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengan nya oleh Kerajaan;
 • Keutamaan diberi kepada mereka yang mempunyai lesen memandu yang sah dan kenderaan sendiri;
  Tempoh Kontrak : Tiga (3) bulan
 • Warganegara : Malaysia

 

2. Juruteknik Awam Gred J19 (KONTRAK)

Syarat Lantikan :

 • kelayakan Sijil/Diploma Kejuruteraan Awam.
 • Kredit Bahasa Malaysia dan Matematik (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengan nya oleh Kerajaan;
 • Keutamaan diberi kepada mereka yang mempunyai lesen memandu yang sah dan kenderaan sendiri;
  Tempoh Kontrak : 1 tahun
 • Warganegara : Malaysia

 

Lampiran Pendukung :

 • Resume (beserta 1 keping gambar berukuran passport)
 • Salinan Kad Pengenalan
 • Sijil‐Sijil Berkenaan (Semua salinan sijil hendaklah DIAKUI SAH)

 

Company
Name
Jabatan Perdana Menteri
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Blok B8, Kompleks Jabatan Perdana Menteri Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
Postal Code
62502
Locality
Putrajaya
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
Putrajaya
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
16.06.2017

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 16 Jun 2017

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Jun 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Jabatan Perdana Menteri,

Sila kemukakan Resume yang lengkap beserta gambar sebelum atau selewat ‐ lewatnya pada 16 Jun 2020 (Jumaat). Untuk Pertanyaan Lanjut, Sila Hubungi :

 

Pn. Norizan Bt Ibrahim
Di Talian  03‐6091 0782

Atau Email : [email protected]

 

Pautan : Jobs ICU JPM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *