jawatan-kosong-jabatan-kesihatan-negeri-selangor

Jawatan Kosong Jabatan Kesihatan Selangor

Posted on

Jawatan Kosong Jabatan Kesihatan Selangor – Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) merupakan ibupejabat perkhidmatan kesihatan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia untuk Negeri Selangor dan dipertanggungjawabkan ke atas perkhidmatan perubatan dan kesihatan di peringkat negeri.

Untuk meningkatkan kinerja Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) melalui Rekrutmen Jobs Terkini JKNS sebagai berikut.

JKNS diketuai oleh Pengarah Kesihatan Negeri dan dibantu oleh enam (6) Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri yang mengetuai bahagian masing-masing.

Setiap bahagian bertanggungjawab ke atas perjalanan aktivti-aktiviti dalam program masing-masing.

Enam (6) bahagian yang menjadi tonggak penggerak JKNS adalah Bahagian Pengurusan, Bahagian Kesihatan Awam, Bahagian Perubatan,  Bahagian Pergigian, Bahagian Perkhidmatan Farmasi dan  Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan.

Disamping itu, terdapat 32 Pusat Tanggungjawab (PTJ) utama  iaitu dua belas buah (12) hospital, sebelas (11) Pejabat Kesihatan Daerah, sembilan (9) Pejabat Kesihatan Pergigian Daerah dan dua (2) Pejabat Kesihatan yang berada di bawah tadbiran JKNS.

Dalam arus perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi ke atas segala aspek kehidupan, Jabatan Kesihatan Negeri Selangor komited menyalurkan maklumat terkini seperti hebahan kesihatan, perkhidmatan yang disediakan di semua hospital dan klinik, perkhidmatan dan pengurusan kesihatan Negeri Selangor serta pelbagai lagi maklumat kepada warga Jabatan Kesihatan Negeri Selangor khasnya dan masyarakat umum amnya.

Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat.

Dalam usaha untuk meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS)) mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini bulan April 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini April 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut.

Senarai Jawatan Kosong Terkini


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS)

Jawatan Kosong Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

Jawatan kosong Bagi Perkhidmatan Sambilan

Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (PPTM) Gred FA29

Penempatan : 

  • Klinik Kesihatan Kelana Jaya (1)
  • Klinik Kesihatan Seri Kembangan (1)
  • Klinik Kesihatan Aneka (1)

 

SYARAT-SYARAT KELAYAKAN :

  • Berkelulusan Diploma dalam Bidang Sains Komputer atau Teknologi Maklumat yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
  • Diploma dalam bidang kejuruteraan elektronik (komputer) yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
  • Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan;
  • Berumur tidak melebihi 35 tahun; dan
  • Keutamaan kepada yang mempunyai pengalaman kerja dalam bidang ICT;

 

Company
Name
Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS)
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
No 1 Wisma Sunway, Jalan Tengku Ampuan Zabedah C 9/C, Seksyen 9
Postal Code
40100
Locality
Shah Alam
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
B
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
07.04.2017

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 07 April 2017

 

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini April 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Jabatan Kesihatan Negeri Selangor,

Sila emelkan resume lengkap beserta gambar via EMEL di laman sesawang dibawah ini.

 

Emel : [email protected]

 

Pautan : Jobs JKNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *