jawatan-kosong-lembaga-getah-malaysia

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia

Posted on

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia, KUALA LUMPUR – Lembaga Getah Malaysia (LGM) merupakan agensi kerajaan Malaysia yang ditubuhkan bagi mengawasi dan memantau pertumbuhan dan penghasilan tanaman getah di Malaysia.

Agensi ini ditubuhkan pada 1 Januari 1998, hasil dari kelulusan Akta Lembaga Getah Malaysia (Perbadanan) 1996, dari gabungan Lembaga Penyelidikan dan Kemajuan Getah Malaysia (LPKGM), Institut Penyelidikan Getah Malaysia dan Lembaga Institut Penyelidikan Getah Malaysia (IPGM) dan Lembaga Pasaran dan Pelesen Getah Malaysia (LPPGM).

Untuk meningkatkan kinerjanya, Lembaga Getah Malaysia (LGM) membuka Jawatan Kosong Terkini melalui Rekrutmen Jobs Terkini LGM sebagai berikut.

Ladang getah dapat meningkatkan keupayaan kawasan hijau di Malaysia dan membantu kurangkan pemanasan global.

Lembaga LGM Malaysia juga memberi faedah pemuliharaan tanah, biodiversiti dan air, pembaikan kawasan tebing sungai selain dapat melibatkan penduduk tempatan dalam aktiviti ekonomi.

Ladang hutan getah Bukit Kuantan seluas 860.94 hektar siap 2010. Ia bertujuan untuk mendapatkan hasil kayu dan susu getah (lateks).

Sehingga 3 April 2010, 56,696 pokok ditanam di Bukit Kuantan dengan tuaian pertama lateks dijangka diperoleh dalam tempoh lapan tahun, sementara hasil balak pula dalam tempoh 15 tahun.

625 pokok getah pelbagai klon ditanam bagi setiap hektar tanah . 100 peluang pekerjaan diwujudkan untuk penduduk setempat.

Objektif utama LGM ialah untuk membantu pembangunan dan pemodenan industri getah Malaysia dalam semua aspek daripada penanaman pokok getah, pengeluaran dan pemprosesan getah mentah, pembuatan barangan getah dan pemasaran getah dan produk getah.

Lembaga MRB Malaysia telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Lembaga Getah Malaysia (LGM) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu Lembaga Getah Malaysia (LGM) mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini November 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Lembaga Getah Malaysia (LGM) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini Lembaga Getah Malaysia (LGM) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini November 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut.

Jawatan Kosong Lembaga MRB Malaysia


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia

Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

Pegawai Tadbir Gred N41

Deskripsi Jawatan

Profesional Pentadbiran menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan pelbagai tugas pentadbiran lain.

Syarat Kelayakan :

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau

Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;

 

Syarat Peningkatan secara Lantikan :

  • Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Tadbir, Pembantu Setiausaha
  • Pejabat/Setiausaha Pejabat, Penghulu, Penolong Pengurus Asrama, atau Penolong Pegawai Tanah adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Pegawai
  • Tadbir Gred N41, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan :
  • Mempunyai kelayakan di atas; atau
  • Lulus Peperiksaan Khas

 

Syarat Bahasa Melayu :

Kepujian di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

 

Kelayakan Akademik

  • IJAZAH SARJANA MUDA (DEGREE) PENGURUSAN AWAM
  • IJAZAH SARJANA MUDA (DEGREE) PENGURUSAN/PENTADBIRAN AWAM

 

Company
Name
Lembaga Getah Malaysia (LGM)
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Tkt 17 & 18 Bangunan Getah Asli (Menara) 148 Jalan Ampang
Postal Code
50450
Locality
Kuala Lumpur
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
W
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
01.11.2019

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 01 November 2019

Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.

Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga tidak ditanggung oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia.

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini November 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia,

Sila hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini.

Mohon ONLINE Kerjaya LGM

 

Pautan : Jobs LGM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *