jawatan-kosong-lembaga-lada-malaysia-mpb

Jawatan Kosong Lembaga MPB Malaysia

Posted on

Jawatan Kosong Lembaga Lada Malaysia, SARAWAK – Lembaga Lada Malaysia (MPB) adalah sebuah Badan Berkanun Persekutuan di bawah Kementerian Industri Utama Malaysia dan ditubuhkan dibawah Akta Lembaga Lada Malaysia 2006 pada 1 Januari 2007.

Untuk meningkatkan kinerja Lembaga Lada Malaysia mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini melalui Rekrutmen Jobs Terkini Lembaga Lada Malaysia (MPB) sebagai berikut.

Ibu pejabat MPB terletak di Kuching, Sarawak, mempunyai dua buah Pejabat Wilayah iaitu di Johor Bahru dan Kota Kinabalu manakala sembilan buah Pejabat Cawangan terletak di Sarawak.MPB berperanan dalam pembangunan industri lada dari aspek penyelidikan, meningkatkan pengeluaran dan pengembangan lada.

Lembaga Lada Malaysia (MPB) ditubuhkan di bawah Akta Lembaga Lada Malaysia 2006 dan dilancarkan pada 1 Januari 2007 untuk mengawal selia, mempromosi dan menigkatkan pasaran lada dan produk tambah nilai lada.

Pihak Lembaga juga akan terus berusaha memodenkan, meningkatkan kecekapan dan daya saing industri lada di malaysia di samping memperbaiki sosio-ekonomi dan kesejahteraan penanam lada.

Lembaga Lada Malaysia (MPB) adalah sebuah badan berkanun persekutuan dibawah kementerian Industri Utama Malaysia.

Kementerian Industri Utama merupakan sebuah kementerian di dalam kerajaan Malaysia yang bertanggungjawab terhadap pembangunan industri komoditi utama negara tersebut iaitu minyak sawit, getah, kayu, koko, tembakau, kenaf, lada hitam dan sago.

Dalam melaksanakan tanggungjawab tersebut, MPI disokong oleh enam badan berkanun dan lima majlis.

Kementerian Industri Utama Malaysia juga berfungsi merumuskan dasar-dasar dan strategi pembangunan untuk keseluruhan sektor perladangan dan komoditi serta menyelia agensi-agensi di bawahnya dengan menyelaras pelaksanaan program-program perladangan dan komoditi. Menterinya ialah Teresa Kok

Lembaga Lada Malaysia telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat.

Dalam usaha untuk meningkatkan kualitas yang ada di Malaysia, Lembaga Lada Malaysia (MPB) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu Lembaga Lada Malaysia mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini bulan Jun 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Lembaga Lada Malaysia (MPB) di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG.

Pada hari ini Lembaga Lada Malaysia kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Jun 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut.

Senarai Jawatan Kosong Terkini


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong Lembaga MPB Malaysia

Jawatan Kosong Lembaga Lada Malaysia (MPB) Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

 

 

Company
Name
Lembaga Lada Malaysia (MPB)
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Lot 1115, Jalan Utama, Tanah Putih
Postal Code
93916
Locality
Kuching
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
SK
Salary
Unit
Hourly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
09.06.2017

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 09 Jun 2017

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Jun 2017 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Lembaga MPB Malaysia,

Sila hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini.


Pautan : Jobs MPB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *