jawatan-kosong-pli-petronas-petronas

Jawatan Kosong PETRONAS PLI

Posted on

Jawatan Kosong PETRONAS PLI, KUALA LUMPUR – PETRONAS Lubricants International (PLI) adalah syarikat pengeluar dan pemasaran pelincir global PETRONAS, syarikat minyak nasional Malaysia.

Ditubuhkan pada tahun 2008, pengeluar PETRONAS Lubricants International dan memasarkan pelbagai produk pelincir automotif dan perindustrian yang berkualiti tinggi di lebih daripada 80 pasaran di seluruh dunia.

Beribu pejabat di Kuala Lumpur, PLI mempunyai lebih dari 30 pejabat pemasaran di 23 buah negara, diuruskan melalui pejabat serantau di Kuala Lumpur, Turin, Belo Horizonte, Chicago dan Durban.

PETRONAS Lubricants International adalah sumber teknikal di sebalik Kemitraan Teknikal PETRONAS kepada Pasukan Formula Satu MERCEDES AMG PETRONAS dan bertanggung jawab untuk reka bentuk, pembangunan dan penyampaian Penyelesaian Teknologi Fluida – dengan pelincir khusus, cecair bahan api dan transmisi untuk kuasa Silver Arrow.

Kini berada di peringkat 15, PLI memacu agenda pertumbuhan perniagaan yang agresif untuk menjamin kedudukannya sebagai syarikat pelincir global terkemuka di barisan hadapan industri.

Petronas kependekan daripada Petroliam Nasional Berhad, adalah syarikat minyak dan gas Malaysia yang ditubuhkan pada tarikh 17 Ogos 1974.

Dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia, syarikat ini mendapat hak atas seluruh sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diberi kepercayaan membangunkan dan menambah nilai sumber-sumber tersebut.

Petronas termasuk di antara syarikat-syarikat terbesar di dunia versi Fortune Global 500. Fortune meletakkan Petronas sebagai syarikat terbesar ke-95 di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 pada tahun 2009.

Majalah ini juga menyebut Petronas sebagai syarikat paling menguntungkan ke-13 di dunia dan ke-1 di Asia.

PETRONAS Lubricants International Sdn. Bhd (PLI) adalah perniagaan global minyak pelincir yang mempunyai operasi di lebih daripada 20 negara di seluruh dunia, termasuk pembuatan, pemasaran dan pengedaran minyak pelincir mewah, penghantaran, anti-beku dan cecair berfungsi untuk kereta, motosikal, lori, traktor pertanian dan bumi bergerak jentera serta peralatan industri yang lain.

Produk PLI berada pada kedudukan dalam segmen nilai ditambah yang tinggi dengan jualan yang terbit daripada pelincir semi-sintetik dan sintetik inovatif.

PLI juga mengekalkan hubungan teknikal dan komersil dengan beberapa rakan kongsi OEM utama di seluruh dunia.

TEKNOLOGI PETRONAS PLI

Kepakaran teknologi PLI ini dibina pada abad ke warisan panjang pengalaman dalam pembangunan minyak pelincir untuk beberapa perintis kejuruteraan di dunia.

Aspirasi perniagaan global PLI adalah berlandaskan Teknologi sebagai pembeza asas untuk memacu pertumbuhan yang mampan, dengan memberi tumpuan kepada menyampaikan produk-produk inovatif, infrastruktur bangunan dan kemudahan bertaraf dunia, membangunkan bakat-bakat terbaik dan memberikan perkhidmatan teknikal industri terkemuka.

PETRONAS PLI telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas Pelayanan di Malaysia, PETRONAS PLI mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu PETRONAS PLI mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Oktober 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Jabatan PETRONAS PLI di Jawatan Terkini kedudukan: PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini PETRONAS PLI kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Oktober 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut:

Senarai Jawatan Kosong PETRONAS PLI


Peluang Kerja Kosong :

Jawatan Kosong PETRONAS PLI

Jawatan Kosong PETRONAS Lubricants International (PLI) Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

IT Business Analyst

Job Accountability :

 • Gather & verify requirement from business demands to evaluate service / solution available and enables improvement for office automation
 • Design, plan and facilitate the execution of integration testing, user acceptance testing and functionality testing
 • To prepare reporting checklist & operation review report
 • Support communication efforts require to drive adoptions and project delivery updates
 • Work with developer to translate requirement to technical deliverables
 • Provide input to technical developer during solution review and to PM for delivery planning – timeline, scope and resource

 

Requirements :

 • Bachelor’s Degree in Computer Science, Computing, Information Technology or equivalent
 • Minimum 5 to 7 years of relevant working experiences, particularly in both IT with business settings
 • Ability to communicate in Mandarin is an added advantage
 • Good communication and inter-personal skills
 • Excellent analytical skills, logical and structured thinking, creative in problem solving
 • Experience with SharePoint development tools like SharePoint Designer, PowerApps, Workflow, Flow
 • Experience with Microsoft SharePoint Online and Out of the box functionality

 

Note :

This position is not a direct hire role. The incumbent will be parked under our manning agency and the employment contract will be governed solely under the appointed agency.

 

Company
Name
PETRONAS Lubricants International (PLI)
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Level 26, Integra Tower 348 Jalan Tun
Postal Code
50400
Locality
Kuala Lumpur
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
W
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
31.10.2019

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 31 Oktober 2019

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Oktober 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong PETRONAS PLI,

Silakan hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini.

 

Pautan : Jobs PETRONAS PLI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *