Jawatan-kosong-Permodalan-Negeri-Selangor-Berhad

Jawatan Kosong Syarikat PNSB Selangor

Posted on

Jawatan Kosong Syarikat PNSB Selangor – Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) merupakan anak syarikat milik penuh Kerajaan Negeri Selangor.

PNSB (Permodalan Negeri Selangor Berhad) telah diperbadankan pada 15 Oktober 1990 di bawah Akta Syarikat 1965. PNSB mula beroperasi pada 1 Disember 1991.

Modal dibenar adalah sebanyak RM100 juta manakala modal berbayar adalah RM24 juta. PNSB telah ditubuhkan untuk mengambilalih operasi projek komersil Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor (Perbadanan) (PSKS) atau SSI.

PNSB juga melaksanakan projek-projek pembangunan PNSB sendiri yang melibatkan kepelbagaian aktiviti terutamanya pembangunan hartanah dan lain-lain perkhidmatan seperti insuran dan pengurusan hartanah (pertanian) adalah menerusi anak-anak syarikatnya.

Projek utama yang dikendalikan oleh PNSB (Permodalan Negeri Selangor Berhad) adalah Bandar Baru Salak Tinggi yang dibangunkan di atas tanah seluas 30 ekar, sebuah projek pembangunan bersepadu yang merangkumi pembinaan 112 unit kedai/pejabat.

Pembangunan Fasa 1 dan 2 yang mengandungi unit-unit kedai/pejabat telahpun siap sepenuhnya.

Bandar Baru Klang Dimajukan di atas tanah seluas 200 ekar yang mengandungi komponen kawasan kediaman, perindustrian dan komersil yang dimajukan secara berfasa.

Bandar Baru Klang mengandungi kedai pejabat, rumah berkembar dan rumah teres telahpun siap sepenuhnya pada tahun 1995. Antara yang terdapat di Bandar Baru Klang adalah Kompleks Membeli Belah Jaya Jusco dan BBK Business Park.

Bandar Baru Klang dimajukan oleh PNSB Acmar Sdn Bhd dan merupakan sebuah projek usahasama di antara PNSB dan Acmar International Group.

Tapak di pantai Morib Fasa 1 seluas 800 ekar di Mukim Morib, Daerah Kuala Langat ini akan dibangunkan sebagai pusat pelancongan yang antaranya merangkumi pembangunan perumahan komersil, hotel 3 bintang , lapangan golf dan lagun.

Projek Morib Beach Resort City adalah syarikat usahasama diantara PNSB dan Golden Hope Development Sdn. Bhd. Pembinaan Hotel Impian Morib yang bertaraf 3 bintang kini telahpun beroperasi sepenuhnya.

Pautan : pnsb.com.my

Permodalan Negeri Selangor Berhad telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan ekonomi.

Dalam usaha memperluaskan operasi perniagaan di Malaysia, PNSB (Permodalan Negeri Selangor Berhad) mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu PNSB (Permodalan Negeri Selangor Berhad) mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan perniagaan terkini bulan Julai 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia PNSB (Permodalan Negeri Selangor Berhad) di Jawatan Terkini kedudukan : BANYAK POSISI JAWATAN KOSONG

Pada hari ini PNSB (Permodalan Negeri Selangor Berhad) kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Permodalan Negeri Selangor Berhad


Peluang Kerja Kosong :

Jawatan Kosong Syarikat PNSB Selangor

Jawatan Kosong Syarikat PNSB Selangor Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

Permodalan Negeri Selangor Berhad telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan ekonomi.

Dalam usaha memperluaskan operasi perniagaan, PNSB mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Senarai jawatan kosong PNSB Seriland Sdn Bhd (Anak Syarikat PNSB) :

 

  1. Resident Engineer (Contract Basis)
  2. QA/Safety & Health Executive
  3. Sales and Administration Executive
  4. Quantity Surveyor
  5. Clerk of Works (C&S and M&E) 1 No. and (Architectural & Landscaping) 1 No. (Contract Basis)
  6. Sales and Admin Assistant
  7. General Clerk (1. No) and/or Administrative Assistant (1.No)

 

Company
Name
Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB)
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Tingkat 25 Wisma MBSA Persiaran Perbandaran
Postal Code
40000
Locality
Shah Alam
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
B
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
31.07.2019

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 31 Julai 2019

  • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
  • Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga tidak ditanggung oleh Permodalan Negeri Selangor Berhad.

 

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Julai 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Permodalan Negeri Selangor Berhad,

Silakan hantar LAMARAN KERJA via EMAIL ke alamat pautan dibawah ini :

Email : [email protected]

 

Pautan : Jobs PNSB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *