jawatan-kosong-pos-malaysia

Jawatan Kosong Pos Malaysia Berhad

Posted on

Jawatan Kosong Terkini Pos Malaysia Berhad – Pos Malaysia merupakan pembekal eksklusif perkhidmatan mel di Malaysia. Syarikat ini dikorporatkan dari Jabatan Perkhidmatan Pos Malaysia milik kerajaan pada 1990.

Pos Malaysia sentiasa mencari individu-individu yang berpengalaman dan memenuhi kriteria profesionalism. Pos Malaysia menawarkan suasana yang kondusif untuk pembentukan dan pertumbuhan individu.

Untuk meningkatkan kinerja serta mencapai visi misi nya, Pos Malaysia mebutuhkan sumber daya manusia dengan membuka Jawatan Kosong Terkini untuk bergabung menjadi bagian dari Pos Malaysia melalui Rekrutmen Jobs Terkini Pos Malaysia sebagai berikut.

Sejarah Pos Malaysia Berhad bermula pada awal tahun 1800an apabila perkhidmatan pos pertama diperkenalkan di Negeri-Negeri Selat (Pulau Pinang, Melaka, dan Singapura), dan seterusnya berkembang ke seluruh Tanah Malaya pada abad ke-20.

Surat-surat pada mulanya dihantar melalui penghantar utusan atau pengirim khas. Pada waktu itu, setem tidak diguna-pakai, dan urusan pembayaran surat-menyurat dilakukan semasa surat diterima di kaunter pejabat pos dan resit akan dikeluarkan apabila surat telah diposkan.

Evolusi teknologi yang membawa kepada kelahiran internet, media digital serta perubahan tingkah laku konsumer, mula memberi kesan kepada pendekatan mel tradisional ini.

Walau mempunyai nilai nostalgia dan lebih berbentuk peribadi, penggunaan mel tradisional ini semakin susut, dan mula diganti oleh media sosial serta khidmat pesanan ringkas (SMS).

Pos Malaysia Berhad turut melalui proses evolusi apabila menjangkau abad ke-21 ini. Kami bukan lagi entiti tradisional yang boleh dipandang enteng, malah kami melalui proses transformasi untuk lebih berdaya saing dan menyesuaikan fungsi organisasi kami untuk memenuhi kehendak serta keperluan pelanggan dan pasaran masa kini.

Sejajar dengan peranan kami sebagai organisasi perkhidmatan pos negara, Pos Malaysia Berhad berubah menjadi entiti konglomerat yang menawarkan pelbagai perkhidmatan rundingan dan penyelesaian serta khidmat kewangan dalam memastikan kami setanding dengan syarikat-syarikat lain di dalam dan luar negara.

Pos Malaysia Berhad adalah pembekal perkhidmatan logistik dan komunikasi yang terulung di Malaysia, dengan rangkaian luas yang merangkumi lebih 1,000 saluran di seluruh negara termasuk Cawangan Pos Malaysia, Pos Mini, Pos24 (Terminal Layan Diri), hab e-Dagang, Pos Laju EziBox, Pos Laju Prepaid Dropbox, kiosk Pos Laju, Pos-On-Wheels (Pos Bergerak), Pos Laju EziDrive-Thru serta wakil pos dan wakil setem, menjadikannya salah satu daripada rangkaian yang terluas di Malaysia.

Pos Malaysia telah berkembang maju dan kini mengorak langkah daripada sekadar penyedia perkhidmatan pos sehingga menjadi penyedia komunikasi, perkhidmatan kewangan dan penyelesaian rantaian bekalan yang dinamik.

Melangkah ke hadapan, Pos Malaysia akan meneruskan usaha untuk membangun dan memperbaharui kemampuannya bagi mengekalkan serta meningkatkan daya saing dan juga meneruskan kemampuannya untuk menghubungkan rakyat Malaysia ke serata dunia.

Pautan : pos.com.my

Pos Malaysia telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat. Dalam usaha meningkatkan kualitas Pelayanan di Malaysia, Pos Malaysia mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya. Untuk itu Nestle mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Jun 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Pos Malaysia di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini bulan Jun 2020 Pos Malaysia kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Bulan Jun 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Terkini Pos Malaysia


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong Pos Malaysia Berhad

Jawatan Kosong Pos Malaysia Berhad Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Pos Malaysia Berhad sebagai :

Senior Associate, Special Project

Kelayakan Jawatan :

  • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Siswazah, Ijazah Profesional, Logistic / Transportation, Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan atau setaraf.
  • Sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan diperlukan untuk jawatan ini.
  • Analisis, bebas, pemain pasukan rajin dan motivasi diri.
  • Disiplin diri dan komitmen untuk menyampaikan keputusan
  • Lokasi Jawatan Kosong :

 

Pos Malaysia Headquarters,
City Centre, 50670 Kuala Lumpur,
Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

 

Company
Name
Pos Malaysia Berhad
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Jalan Sultan Hishamuddin, City Centre
Postal Code
50480
Locality
Kuala Lumpur
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
W
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
17.06.2017

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 11 Jun 2017

 

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Jun 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong Pos Malaysia,

Calon – calon yang berminat dan meoenuhi kelayakan seperti al atas diminta menghantarkan resume serta salinan sijil-sijil akademik (PMR/SPM), 1 keping gambar berukuran passport serta dokumen yang berkaitan.

Silakan hantar Sebarang Lamaran SECARA TALIAN (ONLINE) di laman sesawang dibawah ini.

 

Pautan : Jobs Pos Malaysia

One thought on “Jawatan Kosong Pos Malaysia Berhad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *