jawatan-kosong-eaic

Jawatan Kosong Suruhanjaya EAIC Malaysia

Posted on

Jawatan Kosong Suruhanjaya EAIC Malaysia – Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan merupakan sebuah agensi Badan Berkanun Persekutuan yang menerima aduan salah laku daripada orang ramai terhadap Pegawai Penguat kuasa atau terhadap sesuatu Agensi Penguatkuasaan.

Suruhanjaya EAIC mempelawa warganegara Malaysia yang berintegriti dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya ini.

Fungsi utama Suruhanjaya EAIC adalah menerima aduan salah laku daripada orang ramai terhadap pegawai penguat kuasa atau agensi penguatkuasaan secara amnya dan menyiasat serta mengadakan pendengaran berhubung dengan aduan yang diterima.

Jawatan Kosong Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan – Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat.

Dalam usaha meningkatkan kualitas Integriti Agensi Penguatkuasaan di Malaysia, Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Julai 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini Suruhanjaya EAIC kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Terkini Julai 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong Suruhanjaya EAIC Malaysia


Peluang Kerjaya :

Jawatan Kosong Suruhanjaya EAIC Malaysia

Jawatan Kosong Suruhanjaya EAIC Malaysia Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan merupakan sebuah agensi Badan Berkanun Persekutuan yang menerima aduan salah laku daripada orang ramai terhadap Pegawai Penguat kuasa atau terhadap sesuatu Agensi Penguatkuasaan.

Suruhanjaya mempelawa warganegara Malaysia yang berintegriti dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya ini.

Calon-calon lantikan hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

Kelayakan Umum : Warganegara Malaysia;

1. PEGAWAI UNDANG – UNDANG , GRED L41

DISKRIPSI TUGAS :

Bertanggungjawab menerima, meneliti, mengkaji dan membuat siasatan ke atas aduan daripada orang awam dan menyediakan Kertas Pengesyoran untuk pertimbangan syor oleh Pesuruhjaya.

SYARAT LANTIKAN :

 • Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau Lulus Peperiksaan Akhir Peguam (Bar Final Examination); dan
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan
 • Mempunyai Sijil Amalan Guaman / telah diterima masuk sebagai peguam bela/ peguam cara mahkamah tinggi.

 

2. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) , GRED W19

DISKRIPSI TUGAS :

Bertanggungjawab menjalankan tugas-tugas kewangan sepenuh masa di peringkat kumpulan sokongan berhubung urusan-urusan kawalan belanjawan, kewangan am, terimaan, perolehan kerajaan, bayaran emolumen, pembayaran dan akaun.

SYARAT LANTIKAN :

 • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf :
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Kepujian dalam subjek Matematik atau Prinsip Perakaunan pada peringkat peperiksaan tersebut; atau
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Perdagangan Malaysia Peringkat Pertengahan (Simpan Kira-kira) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau (Gaji permulaan ialah pada Gred W19: RM1,409.40)
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau (Gaji permulaan ialah pada Gred W19: RM1,409.40)
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Perdagangan Malaysia Peringkat Tertinggi (Perakaunan) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau (Gaji permulaan ialah pada Gred W19: RM1,465.80)
  • Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan (Gaji permulaan ialah pada Gred W19: RM1,465.80)
 • Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

 

Company
Name
Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Presint 2
Postal Code
62000
Locality
Putrajaya
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
Putrajaya
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
15.07.2016

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 15 Julai 2016

 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
 • Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga tidak ditanggung oleh Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan Malaysia.

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Bulan Julai 2016 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Jawatan Kosong Suruhanjaya EAIC Malaysia, Silakan hantar Borang Permohonan yang lengkap diisi ke alamat berikut ini.

CARA MEMOHON :

 • Permohonan hendaklah dibuat menggunakan borang permohonan jawatan EAIC yang boleh dimuat turun dari laman web EAIC di www.eaic.gov.my. atau Muat turun borang : Klik di sini
 • Semua permohonan hendaklah disertakan gambar terbaru dan salinan Resume/ Ijazah/ Diploma/ SijilSijil/ Surat Beranak/ Salinan Kad Pengenalan yang telah disahkan;
 • Permohonan hendaklah mencatatkan jawatan yang dipohon di sudut atas sebelah kiri sampul surat; dan
 • Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan dengan mengemukakan salinan buku perkhidmatan dan salinan Laporan Penilaian Prestasi (LNPT) bagi tempoh 3 tahun (2013, 2014 dan 2015).
 • Permohonan hendaklah dihantar kepada :

 

SETIAUSAHA
SURUHANJAYA INTEGRITI AGENSI PENGUATKUASAAN (EAIC)
ARAS 5, BLOK MENARA, BANGUNAN MENARA USAHAWAN
NO.18, PERSIARAN PERDANA, PRESINT 2
62652 PUTRAJAYA
(U.P: UNIT PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
BAHAGIAN KHIDMAT PENGURUSAN)

 

 

Pautan : Jobs EAIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *