jawatan-kosong-terkini-mahsa-university

Jawatan Kosong Universiti MAHSA Malaysia

Posted on

Jawatan Kosong Universiti MAHSA Malaysia, SELANGOR – Universiti MAHSA ditubuhkan pada tahun 2005 di Pusat Bandar Damansara, Damansara Heights, Kuala Lumpur.

Universiti MAHSA adalah ilham Profesor Datuk Dr. Hj. Mohamed Haniffa yang Pro-Canselor dan Pengerusi Eksekutif.

Profesor Datuk Dr. Hj. Mohamed Haniffa ialah pengamal klinikal Perubatan yang mempunyai visi yang terlibat mewujudkan pusat kecemerlangan dalam bidang Perubatan, Pergigian, Farmasi, Kejururawatan dan Pendidikan Sains Kesihatan Bersekutu di rantau ini sekali gus melahirkan tenaga profesional penjagaan kesihatan yang berkelayakan dan penyayang untuk memenuhi keperluan Negara tercinta.

Ini selaras dengan wawasan Perdana Menteri supaya Malaysia menjadi pusat kecemerlangan akademik.

Bagi menjana kumpulan profesional penjagaan kesihatan yang mahir, ia telah dipersetujui bentuk awal bahawa Universiti MAHSA akan berkumpul minda cemerlang di negara ini dan di luar negara untuk membantu memupuk minda pelajar dan mengasah kemahiran mereka.

Tambahan pula, dalam bidang penjagaan kesihatan, pengetahuan teori walaupun penting adalah tetap menengah untuk pendedahan klinikal dan dengan itu ia telah memutuskan bahawa pelajar Universiti MAHSA mestilah memperolehi pengalaman praktikal di peringkat awal semasa tempoh perkhidmatan mereka.

Akhirnya, keadaan kemudahan seni diciptakan sebagai pelengkap kepada kurikulum pengajaran yang inovatif dan tenaga pengajar yang berkelayakan dan bermotivasi.

Dalam tempoh singkat, pelajar-pelajar kita mengatasi pesaing premis asal mereka dan dengan itu kampus kedua ditubuhkan di Jalan Universiti, Kuala Lumpur.

Kampus Jalan Universiti atau JUC kini ditetapkan sebagai kampus utama.

Dari permulaan yang sederhana dengan Pra – Peringkat Universiti Cambridge GCE A ‘dan Diploma tiga tahun dalam program Kejururawatan pada tahun 2005, kini MAHSA adalah bangga diiktiraf sebagai salah satu institusi utama yang memberi tumpuan dalam penyampaian pendidikan dalam bidang program yang menawarkan penjagaan kesihatan yang terdiri daripada program-program Sijil ke Diploma, Ijazah, Sarjana dan Doktor Falsafah program.

Pada tahun 2009, MAHSA telah dinaik taraf daripada Kolej kepada status Kolej Universiti.

Ini upgrade di dalam kelas hanya dalam masa empat tahun merupakan bukti dedikasi teladan staf akademik dan pentadbiran ditambah pula dengan program-program yang unggul penghantaran.

Dengan usaha yang wajar dan sokongan yang mencukupi daripada pelajar, kakitangan dan orang ramai, Universiti MAHSA dengan bangganya mengumumkan pencapaian terbarunya menerima status universiti.

Universiti MAHSA ialah entiti yang terus berkembang; membangunkan program baru, mewujudkan laluan pendidikan lanjut dan Menyelidikinya aktiviti penyelidikan bagi menawarkan pelajar prospek dan semasa satu pengalaman pembelajaran yang kaya dan pendidikan yang komprehensif yang akan menjadi berharga dan bermanfaat.

Pautan : mahsa.edu.my

MAHSA University telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan masyarakat.

Dalam usaha meningkatkan kualitas Pelayanan di Malaysia, MAHSA University mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

Untuk itu MAHSA University mencari pemuda – pemudi terbaik yang sangat cekap dan bermotivasi diri untuk mengisi Iklan jawatan kosong terkini 2020.

Dalam rangka memperluaskan jaringan jobs jawatan kosong terkini Januari 2020 dan untuk memenuhi keperluan sumber daya manusia MAHSA University di Jawatan Terkini kedudukan : PELUANG KERJAYA JAWATAN KOSONG

Pada hari ini Universiti MAHSA kembali membuka kesempatan berkarir atau membuka Iklan Jawatan Kosong Januari 2020 untuk lulusan terbaru dengan kelayakan sebagai berikut :

Jawatan Kosong MAHSA University


Posisi Kerja Kosong :

Jawatan Kosong Universiti MAHSA Malaysia

Jawatan Kosong Universiti MAHSA Malaysia Terkini Kerja Kosong Malaysia Singapore Kilang Kuching Johor Kerani Kerajaan Berkanun Bank Swasta Jobs Vacancy

Jobs Vacancy :

Senior Accounts Assistant / Accounts Executive

Tanggung Jawab :

 • Untuk melaksanakan operasi perakaunan harian termasuk akaun belum bayar, GST dan G / L.
 • Untuk memastikan setiap transaksi yang diproses adalah tepat dan lengkap.
 • Untuk membantu dalam kerja-kerja pentadbiran harian dan tugasan.
 • Berhubung dengan bank, juruaudit dan ejen cukai.
 • Memantau aliran tunai.

 

Kelayakan :

 • Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Diploma/Ijazah Sarjana Muda Perakaunan/Kewangan/Perniagaan
 • Pentadbiran atau setaraf.
 • Pemohon mestilah celik komputer dengan penguasaan kukuh dalam MS Word dan Excel aplikasi.
 • Pemohon mestilah boleh bertutur dalam bahasa Inggeris.

 

Company
Name
MAHSA University
Same as (Website / Social Media)
Job Location
Street
Jln SP 2, Bandar Saujana Putra
Postal Code
42610
Locality
Jenjarom
Country ISO Code
MY
Region ISO Code
B
Salary
Unit
Monthly
Currency ISO Code
MYR
Value
0.00
Job Meta
Employment Type
Full Time
Valid Through
02.12.2015

 

Catatan :

# Tarikh tutup Jawatan Kosong ini : 02 Desember 2015

 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
 • Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga tidak ditanggung oleh MAHSA University Malaysia.

 

Jika anda berminat dengan jawatan kosong terkini Januari 2020 ini yaitu yang memberikan maklumat kepada anda tentang : Iklan Jawatan Kosong MAHSA University,

Silakan hantar Sebarang Lamaran sila GERBANG ONLINE ke alamat PAUTAN dibawah ini

 

Pautan : Jobs MAHSA University

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *